Aktuelno

Srpske sestre bliznakinje atrakcija su na EP u odbojci FOTO

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Evropskog prvenstva za odbojkašice je selekcija Švedske koja igra, kako sportski novinari kažu, "na srpski pogon".

Utorak, 31.08.2021.

11:06

Izvor: superžena

Srpske sestre bliznakinje atrakcija su na EP u odbojci FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Glavnu reč u ekipi Švedske vode sestre bliznakinje Aleksandra i Rebeka Lazić.

Šveđanke su obezbedile meč sa Holandijom u četvrtfinalu pošto su prethodno u Sofiji porazile domaću selekciju Bugarske sa 3:2.

U krcatoj dvorani u Sofiji je pobednički poen za švedsku reprezentaciju napravila upravo Aleksandra Lazić, jedna od dve devojke srpskog porekla u timu Šveđanki.

"Ponosna sam na sve. O ovom sam sanjala otkad sam počela da se bavim odbojkom. Bila sam mirna u poslednjem poenu. Pomislila sam - za ovo treniraš! Izabela Hak je pokušala da poentira, ali je bila izblokirana. U tom prenutku sam rekla sebi, sad moraš da osvojiš poen. Još sanjam", rekla je Aleksandra Lazić koja je u meču protiv Bugarske upisala 16 poena.

Rebeka i Aleksandra Lazić su rođene 24. septembra 1994. u mestu Lenhovda, u porodici srpskih iseljenika. Od malih nogu igraju odbojku, obe na poziciji primača servisa i identične visine od 188 centimetara.

Bliznakinje izgledaju gotovo isto, a jedan od osnovnih znakova raspoznavanja na terenu jeste broj na dresu. Aleksandra nosi 11, a Rebeka 9.

Ono što se još zna o devojkama srpskog porekla u reprezentaciji Švedske jeste da su im srca osvojili takođe odbojkaši. Aleksandra je u vezi sa Josipom Pribanićem, igračem odbojke na pesku iz Hrvatske, dok je Rebeka u ljubavi sa belgijskim odbojkašem Žilom Lombaom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.