Aktuelno

Od pomoćnog radnika do konobarisanja: Šta je radila Kejt Midlton pre nego što je postala princeza?

Danas je ona princeza od Velsa, ali nisu svi poslovi koje je u svom životu obavljala Kejt Midlton bili tako glamurozni. Pre nego se 2011. godine pridružila Kompaniji, kako se naziva kraljevska porodica, buduća kraljica radila je na nizu iznenađujuće normalnih poslova.

Petak, 28.04.2023.

09:25

Izvor: story.hr

Od pomoćnog radnika do konobarisanja: Šta je radila Kejt Midlton pre nego što je postala princeza?
Foto: Profimedia

Podeli:

Uoči odlaska na Univerzitet, tinejdžerka Kejt prihvatila se mukotrpnog posla i zarađivala je siću kao radnica u luci u Sautemptonu. Nakon što je završila školovanje, našla je posao u modnoj industriji i radila je kao kupac modnih dodataka u brendu Džigso (Jigsaw). Na kraju je, pre udaje, neko vreme radila u kompaniji njene porodice Party Pieces.

Današnja princeza je radila u marini Oušn vilidž (Ocean Village) u Sautemptonu. Pre odlaska na Univerzitet u Škotskoj, na kojem je upoznala princa Vilijama, Kejt je poput brojnih mladih Britanaca prihvatila slabo plaćen posao. Na njemu se zadržala četiri meseca.

Jedan od skipera s kojima je Kejt radila u to vreme, Kal Tomlinson, razgovarao je s autorkom Kejti Nikol, koja je napisala biografiju "Kate: The Future Queen".

"Bio je to naporan posao. Kejt je bila vrlo profesionalna. Baš se uklopila, iako se isticala po tome što je tako lepa. Bila je elokventna, privlačna, kompetetna i samouverena, ali i jako skromna. Bila je pristojna i puna poštovanja i jako uredna. Nikad se nije šminkala, bila je prirodno lepa", rečeno je.

Kao i brojne druge studentkinje, Kejt je jednom prihvatila posao konobarice, priznavši 2019. da je bila "užasna".

Tokom emitovanja božićnog televizijskog specijala "A Berry Royal Christmas" 2019. princeza je voditeljki emisije Meri Beri ispričala o svom ugostiteljskom iskustvu. Naime, u jednom skeču Mari je pripremila bezalkoholni koktel i dala ga Kejt da ga servira gostima.

"Podseća me na moje studentske dane kada sam malo konobarisala", našalila se Kejt, a voditeljka ju je pitala je li bila dobra u tome.

"Ne, bila sam užasna", uzvratila je princeza.

Po završetku studija zaposlila se u velikom modnom lancu, kao osoba koja je birala modne dodatke koji su se nalazili u ponudi brenda Džigso. Tad je imala 24 godine, a kako je tada bila u vezi s Vilijamom, javnost je pratila njeno zaposlenje.

"Možemo potvrditi da se Kejt pridružila našem osoblju pre dve ili tri sedmice kao kupac dodatne opreme za Jigsaw i Jigsaw Junior. Ne možemo komentarisati više od toga", poručili su iz brenda.

Kako se pisalo, Kejt je pomagala i na modnim snimanjima. Vlasnici Džigsoa u to vreme bili su Džon i Bela Robinson, bliski prijatelji porodici Midlton. Taj je posao napustila 2007. godine, kad se prebacila u kompaniju svojih roditelja.

Kompanija koja se bavi nabavkom dekoracija za zabave u vlasništvu je Kejtine majke Kerol, a osnovana je 1987. godine kad je Kerol tražila inspiraciju za proslavu Kejtinog petog rođendana. Shvatila je da na tržištu nema ništa slično pa je osnovala kompaniju koja zaposlenim roditeljima pomaže da pronađu sve što im treba za dečje rođendane.

Danas je to mnogo veća kompanija koja zapošljava četrdesetak ljudi i posluje na međunarodnom nivou. U ponudi su im tanjiri, salvete, šoljice, šeširi, baloni, stalci za poslastice i ukrasi. Kejt je u kompaniji radila kao dizajnerka veb-stranice i fotografisala za kompaniju.

Posao je napustila u januaru 2011, tri meseca pre nego što se udala za Vilijama.

*ALT

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.