Životne priče

Živela je kao rok zvezda, nikad se nije slikala obnažena, danas živi mirnim životom FOTO

Karijeru je započela sa samo 17 godina u jednoj diskoteci odakle je krenula u pohod na modne piste sveta. Iza sebe ima više od 700 naslovnih stranica a lepa Nemica Klaudija Šifer jednom je otkrila da je nisu oduvek smatrali atraktivnom, i da je, verovali ili ne, zbog izgleda često bila predmet ismevanja.

Nedelja, 04.07.2021.

19:51

Izvor: B92

Živela je kao rok zvezda, nikad se nije slikala obnažena, danas živi mirnim životom FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

"U školi sam uvek sedela u poslednjem redu. Druga deca su me stalno zadirkivala jer je moja zadnjica štrčala više nego kod ostalih devojčica. Uz to sam bila vrlo mršava i viša od ostalih. Mislila sam da je to loše. Onda sam upoznala skauta koji mi je rekao da bih mogla da budem model. Tada sam shvatila su moje 'mane' zapravo prednost u svetu modelinga", otkrila je prelepa Klaudija u intervjuu za InStyle magazin.

Slavna Nemica otkrila je da je bila vrlo nezgrapna tinejdžerka koja je stalno crvenela, bila vrlo stidljiva i kojoj je nedostajalo samopouzdanja.

"Moda je moj spasitelj. Da nisam postala model mislim da bih i dalje bila stidljiva, sramežljiva Nemica koja nije znala kako da se izbori sa mnogim elementarnim stvarima. I da, definitivno bih bila zaposlena na nekom poslu u kom nisam frontmen. Modeling je postao moja terapija, posao koji me je naučio kako da komuniciram, kako da budem opuštena u društvu drugih ljudi i kako da uradim nešto uspešno."

Rođena je u nemačkom gradiću Rajnbergu 25. avgusta 1970. Kao mala sanjala je da postane advokat, kao što je to njen otac Hajnc Šifer, ali sudbina je za nju imala druge planove. Sa samo sedamnaest godina otkriva je Majkl Levaton, vlasnik jedne poznate modne agencije, koji će je ubediti da počne da se bavi manekenstvom.

Nikada nije pristala da se slika sa obnaženim grudima, ali je zato krasila naslovnice ne samo modnih časopisa, kao što su pomenuti, već i magazina kao što su “Roling Stone”, “New York Times” i “People”. Prvi put je modnom pistom šetala u modelima Karla Lagerfilda. Posle te revije, poslovne ponude nisu prestajale da stižu.

Devedesete su bile zlatne godine za mnoge supermodele njenog kalibra kao što su Sindi Kraford, Kristi Tarlington, Naomi Kembel i Linda Evanđelista. Ove mlade dame zarađivale su vrtoglave sume novca, ostavljajući iza sebe fudbalske, filmske i pop zvezde.

“Bio je to divan osećaj”, priseća se najpoznatiji nemački top-model.

"Bilo je to ludo vreme! Živela sam kao rok zvezda. Na svakoj reviji čuvali su me telohranitelji... Ne samo mene, nego i moju odeću, čak i donji veš - da, i grudnjake i gaćice! Jer svaki put kad bih izišla na pistu i vratila se, mojih stvari nije bilo, sve bi nestalo! Eto, zato je i moj veš svojevremno morao da ima lične telohranitelje", prisetila se ova 49-godišnjakinja kako je to izgledalo dok je bila na vrhuncu slave.

Ono što ovu šarmantnu damu, kraljicu modnih pista, razlikuje od drugih, je sasvim miran i imun na skandale privatni život. Klaudija je od 2002. u braku sa britanskim rediteljem Metjuom Vonom sa kojim sada ima troje dece. Porodica živi u čuvenoj londonskoj četvrti Notting Hill.

U prošlosti je bila sa američkim mađioničarem Dejvidom Koperfildom, sa kojim je bila čak verena. Par je bio je u vezi pet godina, od 1994. do 1999, veridba je trajala samo dve, a rastali su se mirno, bez skandala kojima se štampa nadala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.