Životne priče

Priča "devojke od milion dolara": Živela je u automobilu, a jedna uloga joj je promenila život

Nadaleko poznata glumica Hilari Svonk doživela je svetsku slavu ulogom u filmu "Devojka od milion dolara", međutim, put do uspeha skupo ju je koštao.

Sreda, 07.09.2022.

14:54

Izvor: superžena

Priča
Foto: Profimedia

Podeli:

Hilari je bila tek tinejdžerka kada su njeni roditelji odlučili da se razvedu. Živela je sa majkom u automobilu, sve dok ona nije zaradila dovoljno novca da im obezbedi krov nad glavom. Ipak, njihovo finansijsko stanje se nije poboljšalo.

Zbog teške životne situacije, Hilari je napustila srednju školu tražila je posao u glumi - u onome u čemu je iskreno verovala da će uspeti. Od malih uloga zarađivala je novac kako bi kupovala hranu za sebe i svoju majku. Ni oca nije zaboravila, te se pre par godina povukla sa javne scene kako bi brinula o njemu, jer je bio teško bolestan.

Godine provedene igrajući sporedne uloge konačno su se isplatile. Dobila je priliku da se oproba u seriji "Bafi ubica vampira" i iskoristila ju je na najboljhi način.

Kasnije su usledile velike uloge u filmovima "Momci ne plaču" i "Devojka od milion dolara" za koje je nagrađena Oskarom.

Posle toga nije bilo producenta koji je nije želeo u svom filmu.

"Afera o ogrlici", "P.S. volim te", "Pisci slobode", samo su neka od ostvarenja u kojima smo je gledali, a čuveni Klint Istrvud je imao samo reči hvale za njen neverovatan talenat.

Što se tiče njenog privatnog života, Hilari ga spretno krije od očiju javnosti. Ono što se zna je da je bila u braku sa glumcem Čedom Louom od koga se razvela ubrzo pošto je dobila Oskara. Nakon toga se zabavljala sa teniserom Rubenom Toresom, a danas je u braku sa Filipom Šnajderom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.