Životne priče

Od teškog detinjstva do vazduhoplovnog inženjerstva: Prva riđokosa misica Engleske ima snažnu poruku

Džesika Gejgen je nova mis Engleske koja će se takmičiti za najlepšu ženu sveta u januaru, u Nju Orleansu.

Sreda, 19.10.2022.

09:19

Izvor: B92

Od teškog detinjstva do vazduhoplovnog inženjerstva: Prva riđokosa misica Engleske ima snažnu poruku
Foto: Profimedia

Podeli:

Ova 26-godišnja devojka je, takođe, ušla u istoriju ove zemlje, jer će Englesku, po prvi put na izboru za mis sveta predstavljati riđokosa devojka, piše "Daily Star".

Pored toga što je krasi specifična lepota i nežan osmeh, Džesika se može pohvaliti i izborom svog formalnog obrazovanja - ona je studentkinja vazduhoplovnog inženjerstva koja se bavi i manekenstvom. U svom intervjuu za strane medije, riđokosa lepotica je ispričala da je život nije mazio, te da je često zbog svoje prirodne boje kose trpela vršnjačko nasilje. Najviše su je, kako je rekla, zlostavljale devojčice.

"Nisam o tome nikad previše govorila, ali sada kada sam postala Mis, želim da ljudima skrenem pažnju na ono štorkroz šta riđokosi ljudi prolaze jer moj slučaj nije jedini. Mene su vršnjaci tukli, vređali, pljuvali i gađali raznim predmetima. Jedna devojčica mi je zapalila kosu samo zbog crvene boje", rekla je i dodala: "Nadam se da će moja priča i uspeh dati snage riđokosim klincima jer znam da im nije lako. Volela bi da moja pobeda tim klincima da dodatnu snagu i da bol koju proživljavaju samo zbog boje kose pretvori u dodatnu energiju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.