Životne priče

Ispovest manekenke kojoj je bivši deformisao lice kiselinom: "Ovo nije ljubav"

Pre tačno šest godina, jedna od najlepših žena Italije – manekenka Džesika Notaro jedva je preživela napad bivšeg partnera.

Ponedeljak, 06.03.2023.

08:21

Autor: J.V.

Ispovest manekenke kojoj je bivši deformisao lice kiselinom:
Foto: Profimedia

Podeli:

Naime, sve se dogodile 2017. godine kada je Edson, bivši partner italijanske manekenke, prosuo kiselinu u lice. Nakon napada, Džesika Notaro jedva je preživela. Lice joj je bilo deformisano, a vid na jedno oko je izgubila.

Svoje rane je prvi put pokazala u emisiji Mauricija Konstanca, kada je pogledala u kameru i izgovorila:

"Hoću da vidite šta mi je uradio. Ovo nije ljubav".

Kako se sećala, dok je verovala da će umreti, molila je boga da joj spase život i oči.

"Počela sam da se molim – ako preživim, uzmi mi lepotu, molim te, ne uzimaj mi oči. Šta da radim bez očiju?", pričala je Džesika.

Tavarez je prvostepeno osuđen na 18 godina zatvora, a kazna mu je nakon žalbe smanjena na 15 godina iza rešetaka. Džesika Notaro imala je kasnije više operacija kako bi rekonstruisala lice, ali je na levo oko sasvim izgubila vid.

Posle svog traumatičnog iskustva, Džesika Notaro je postala aktivistkinja koja se bori protiv rodno zasnovanog nasilja. Često gostuje u televizijskim emisijama širom Italije i Evrope kako bio podigla svest o ovom problemu. Džesika je, uprkos teškim godinama koje su usledile, uspela da nastavi dalje i danas hrabro pozira pred kamerama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.