Kanadska manekenka ruši norme, ponosno pozirala u bikiniju i istakla kesu za stomu FOTO

Kanadska manekenka Sara Levit nedavno se našla na naslovnici magazina "Maksim", gde je ponosno pokazala kesu za stomu.

Životne priče | superžena |
Podeli

Stoma predstavlja hiruškim putem izveden otvor koji omogućava unutrašnjim organima čoveka da dobiju novi izlaz na površinu kože. U pitanju je otvor koji služi izvođenju urina ili fekalija iz tela čoveka uz pomoć diska i stoma kese.

Fotografije sa seta je objavila na Instagramu i time pružila podršku svima koji se suočavaju sa ovim problemom.

Podsetimo, Sara je u trećoj godini dobila kolitis, a 2006. je on postao Kronova bolest. Dve godine kasnije morala je hitno da se operiše, a tada su joj uklonjene dve trećine debelog creva i stavljena joj je kesa za stomu.

"Petnaest godina sam krila kesu za stomu, ali to više ne radim. Želim da budem autentična Ovo putovanje je bilo izazovno i osnažujuće. Za sve one koji su bili deo ovog putovanja - sve vas volim. Bez vaše podrške ne bih bila ovde", između ostalog je poručila.

Poslednje izdanje magazina posvećeno je svim onim ljudima koji se suočavaju sa ovim problemom, a ipak uspevaju da žive život punim plućima.

"Ne radi se samo o mom trijumfu, nego o čitavoj zajednici ljudi koja ima upalnu bolest creva i stomu i svemu za šta se zalažemo. Zajedno rušimo barijere", takođe je navela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Pročitaj još

prethodna strana 1 od 3 sledeca idi na stranu