Ni sudije "MasterChefa" nisu odolele ovoj poslastici, knedle sa višnjama i konjakom

A nećete ni vi...

Nedelja, 18.02.2024.

10:48

Izvor: prva.rs

Ni sudije
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

Reč je o knedlama sa višnjama i konjakom, a mi vam u nastavku prenosimo recept u potpunosti:

Korak 1:

Skuvati i procediti 4 krompira srednje veličine, usitniti i dodati 79g oštrog brašna i 24g mekog. Mesiti testo sa krompirom dok ne bude glatko i bez grudvica. Dodati 80% jednog žumanceta.

Sve aktuelne vesti u vezi sa "MasterChefom" možete pratiti na sajtu TV Prva.

Korak 2:

300 grama višanja bez koštica skuvati sa 200g šećera i jednim šotom konjaka. Kada višnje budu kuvane, tečnost redukovana, a alkohol ispari, skinuti sa vatre i dodati još pola šota konjaka. Procediti, odvojiti višnje sa strane, a tečnost prebaciti na tiganj, dodati 30g putera i zagrejati. Zatim dodati prezlu i pržiti dok ne upije sve sokove i postane hrskava.

Korak 3:

Napraviti kuglice od testa, težine 50g, u sredinu staviti oceđene višnje, (četiri komada po knedli). Zatim uvaljati knedle u prezlu i servirati na tanjir.

Korak 4:

Sok od višanja sa konjakom redukovati još malo, zatim posuti po tanjiru pored knedli.

Za krem: zagrejati 400 ml mleka, u drugoj činiji umutiti 3 žumanca sa 3 kašike šećera i 25g gustina, zatim dodati 75ml hladnog mleka i par kapi ekstrata vanile. Dodati malo vrućeg mleka iz šerpe, pomešati, pa sve spojiti u šerpi i kuvati dok se ne zgusne.

Poslužiti krem u posebnoj činijici pored knedli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare