Biramo superžene

Kraj akcije "Biramo super žene": 30 dana, 30 priča o superženama

Tokom juna, svakog dana objavljivali smo priče o posebnim i superženama.

Četvrtak, 01.07.2021.

08:00

Izvor: B92

Kraj akcije
Foto: Profimedia

Podeli:

Krajem maja pozvali smo vas da nam prijavite superžene iz svog okruženja: samohrane mame koja se sa osmehom bore kroz život, preduzetnice, žene koje se kao lavice bore sa raznim izazovima, nastavnice, profesorke, medicinske sestre ili doktorke, žene koje su avanturisti ili su iz bilo kog drugog razloga za vas superžene.

I stiglo nam je stotine prijava, a žene su najviše prijavljivali supruzi ili deca. Prijavljivale su ih i koleginice, sestre i prijateljice, a neke od njih prijavile su se i same.

Svakog dana tokom juna objavili smo po jednu životnu priču. Pisali smo o Ivani, koja je izgubila bebu u devetom mesecu i kada je najmanje očekivala dobila novu sreću i malenu Teodoru, o mamama koje brinu o svojoj dečici sa smetnjama u razvoju ili bolestima i bore se kao lavice, o medicinskim sestrama sa onkologije i kovid odeljenja koje svakodnevno nose veliki teret, o nastavnicama iz OŠ "Dragan Hercog" koje nemaju učionice već nastavu drže po beogradskim bolnicama mališanima obolelim od raka i drugih oboljenja, o majkama koje su tragično izgubile svoju decu i koje su nam pričale kako su uspele da nađu snagu da nastave dalje, o ženama koje se nose sa raznim bolestima, ali se bore i ne daju, o Snežani koja biciklom putuje po svetu i u čijim putopisima uživamo, ali i o Vanji koja planinari u svojoj pedesetoj, o samohranim mamama koje ustaju i u 3 ujutru da bi stigle na posao, ali im zagrljaj i poljubac dece da svu snagu, o Snežani kojoj su u njenim pedesetim rekli da je njeno vreme prošlo i dali otkaz, a ona od njega napravila ličnu pobedu, i drugima...

Bilo je suza, bilo je teških razgovora, bilo je smeha i radosti, ali je bilo pre svega mnogo podrške koju su one dobile od naših čitalaca.

Kako smo obećali na početku akcije, nagradićemo one čije su priče na vas ostavile najjači utisak. Pažljivo ćemo pregledati sve interakcije na društvenim mrežama i na našem portalu, tokom sledeće nedelje izdvojiti priče koje su za vas bile posebne i objaviti ko su nagrađene, na našem portalu i našim stranama na društvenim mrežama, najkasnije do nedelje 11. jula.

Sve su one superžene i znamo da je oko nas još mnogo superžena o kojima nismo stigli da pišemo i koje nisu prijavljene... Naša želja bila je da skrenemo pažnju na sve sjajne, vredne, požrtvovane, pozitivne, jake žene iz našeg okruženja, kojih, sigurni smo, ima mnogo.

Hvala svima koji su učestvovalli u ovoj akciji, hvala onima koji su prijavljivali i hvala našim divnim superženama na vremenu koje su izdvojile za nas.

OVDE možete pogledati sve naše superžene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare