Budi bolja, budi bolje

Nina Kolundžija: "Štrecnem se na svaku tačkicu na svom telu"; "Muž i sin su mi bili najveća podrška"

Na Superženi, u okviru projekta #kakosi, počeli smo sa akcijom "Budi bolja, budi bolje" koja u fokus stavlja mentalno zdravlje žena. Tim povodom, voditeljka i novinarka, a i naša ambasadorka, Nina Kolundžija ispričala je svoju priču.

Utorak, 24.05.2022.

11:23

Izvor: superžena

Nina Kolundžija:
Foto: Promo

Podeli:

Nina je u julu prošle godine operisala tumor pankreasa, a na intervenciju je čekala čak 12 meseci zbog pandemije koronavirusa.

"Osetila sam veliko olakšanje kad su mi rekli da je benigni tumor, da nije ono najgore. I sve bi bilo neuporedivo lakše da sam imala operaciju brzo nakon što sam saznala dijagnozu. Međutim, sve se dešavalo usred pandemije pa je tako većina nekovid bolesnika bila na čekanju, a među njima i ja jer nisam bila hitan slučaj.

Da je mentalno zdravlje u ovim teškim i kritičnim situacijama podjednako važno koliko i fizičko, Nina je osetila i na sopstvenoj koži.

"Psihološki je bilo teško čekanje. Znala sam da me čeka ozbiljna operacija, ne tako kratak boravak u bolnici i ozbiljan oporavak", ispričala je ona za Superženu i portal B92.net.

Najveću podršku tokom ovog perioda naša Nina dobila je od svojih voljenih - od supruga i sina koji su joj dali snagu da ide dalje, da se bori do samog kraja.

"Sin i suprug su mi bili najveća podrška i oni su ti koji su mi davali snagu. Nisam imala velike padove, ali bih lagala kad bih rekla da nisam strepela, da se nisam plašila... Milion puta sam se pitala: 'Šta, kao', pa ne smem do kraja ni da izgovorim rečenicu, ali bih se onda setila reči svog doktora da ne može to tako lako i brzo da pređe u nešto loše, uz to sam išla i na redovne kontrole i snimanja magnetnom rezonancom".

Uspela je da svoj težak period ostavi iza sebe i redovno je možemo pratit na malim ekranima. Ipak, sećanja i ožiljci su ostali, pa se i dan-danas "štrecne na svaku tačkicu na svom telu".

"Tek me je kasnije stiglo sve, odnosno posle operacije. Pritom, mama mi je imala zdravstvene probleme dva meseca nakon mog izlaska iz bolnice pa je sve to uticalo. Danas se štrecnem na svaku tačkicu na svom telu, ali verovatno je to normalno posle svega kroz šta sam prošla", zaključila je voditeljka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare