Fitnes i dijeta

Deluje bezazleno, a nije: Šta se dešava sa telom kada jedemo samo jednom u toku dana

Ali, ukoliko ovakvo ponašanje preraste u naviku, ono može dovesti do debljanja, glavobolje, nestabilnog šećera u krvi i drugih problema. Više detalja otkrijte u nastavku, no, nadamo se da ne spadate u ovu grupu ljudi.

Utorak, 01.03.2022.

08:05

Izvor: B92

Deluje bezazleno, a nije: Šta se dešava sa telom kada jedemo samo jednom u toku dana
Foto: AS photostudio/Shutterstock

Podeli:

Kada preskočite obroke, vaše telo prelazi na gladovanje. Jednostavno rečeno, to znači da vašem organizmu ponestaju zalihe za vreme kada opet budete gladni. Usporava vaš metabolizam i povećava količinu masnih naslaga.

Ukoliko prerskačete obroke, to se odražava i na na nivo šećera u krvi. Česta je pojava hipoglikemija – nizak nivo šećera u krvi, koja može biti opasna po život.

Preskakanje obroka ili ako jedete samo jednom česti su uzročnici i glavobolja. To je zbog nestabilnog nivoa šećera u krvi ili nedostatka hranljivih materija.
Takođe, kada vaše telo gladuje, dolazi i do promena u cirkulaciji krvi. Ovo se često manifestuje činjenicom da se češće prehladite ili da hladnoću podnosite puno lošije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.