Fitnes i dijeta

Kada potrošimo više kalorija - dok trčimo u prirodi ili na traci? VIDEO

O tome da li je bolje trčati na otvorenom ili u zatvorenom prostoru, naročito u ovo doba godine, i u kojem slučaju se troši više kalorija, govorio je profesionalni trener Uroš Šuljagić.

Petak, 24.11.2023.

10:35

Izvor: Super žena

Kada potrošimo više kalorija - dok trčimo u prirodi ili na traci? VIDEO
Foto: Printscreen/TV Prva

Podeli:

"Zavisi koje je godišnja doba ili da li smo sportista ili rekreativac - ako ste sportista nema razlike, dok je sa rekreativcima drugačije. Njima se u ovom periodu preporučuje da trče u zatvorenom prostoru zbog niza kardio-vaskularnih problema", istakao je Uroš u jutarnjem programu TV Prve, u prilogu Milice Savić, te otkrio još neke detalje koji će vam biti od velikog značaja ukoliko baš ovih dana planirate na trčanje.

Četiri do pet kilometara umerene aktivnosti svakog dana

Kako objašnjava ovaj profesionalni trener, za rekreativce je preporučljivo da dnevno pređu 4 do 5 kilometara uz neku umerenu fizičku aktivnost; umereni brzi hod ili lagani džoging, što je sasvim dovoljno za početak. Nisu potrebne neke veće pripreme pre nego što krenete na trening, osim dobrih saveta i informisanosti, ređe i kontrola, a najvažnije je da radite ono što prija vašem organizmu. Nismo svi isti, pa nekima više prija trčanje na otvorenom, a nekima u zatvorenom prostoru.

Koliko kalorija trošimo i da li u tom slučaju ima razlike između trčanja napolju i na traci?

Razlika je neznantna kada su u pitanju kalorije. Samo u hladnoći i u toploti je razlika, ništa drugo", otkrio je Uroš Šuljagić.

Pogledajte video-prilog:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare